Boomhutten, bijgebouwen, houten huizen of binnenschrijnwerk, hout is onze passie

Laat je inspireren door onze lopende en gerealiseerde projecten. Wij maken van jouw droom, jouw werkelijkheid.

Vraag & antwoord op de meest gestelde vragen

Hoe maak je een boomhut?

Een boomhut bouwen is geen eenvoudige klus. Zowel het ontwerp, de plaatsing als de veiligheid zorgen ervoor dat veel mensen een boomhut laten plaatsen door experts. Hogerhuis heeft de nodige expertise in huis voor het bouwen van een veilige en duurzame boomhut. Onze architect zorgt voor een veilig ontwerp. Onze eigen boomspecialist met ETW-certificaat (European Tree Certificate) garandeert de levensduur van de boom en de constructie. Tenslotte beschikken ervaren stielmannen over de juiste kennis en werktuigen om de boomhut te bouwen.

Ben je zelf een handige harry en steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Je kan er dan voor kiezen om zelf stap voor stap een boomhut te bouwen. Hiervoor bieden wij boomhut zelfbouwpakketten aan met een eenvoudig stappenplan en tekening.

Hoeveel kost een boomhut?

Bij ons vind je een boomhut vanaf €10.000, alles inclusief (ontwerp, plaatsing, btw). We bieden 12 verschillende boomhut modellen aan, elk met een eigen karakter en prijskaartje. Grootte, materiaalkeuze en gewenste afwerking spelen een grote rol in de uiteindelijke prijs van de boomhut. Ontdek onze boomhutten hier en neem gerust contact op voor een offerte.

Doe je het liever op eigen houtje? We bieden ook zelfbouwpakketten aan voor de handige harry’s.

Waarom een boomhut?

Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten en weg van TV of iPad uren buiten ravotten. Maar ook voor tieners is een boomhut het ideale clubhuis. Hier kunnen ze afspreken met vrienden om muziek, plezier of zelfs huiswerk te maken. En voor volwassenen is een boomhut zeker interessant: een eigen atelier of bureau, of gewoon een plek waar je kan ontsnappen/ontspannen met een goed boek. Hoog en droog in het groen valt alle stress weg en kom je volledig tot rust. Hoog tijd dus om je dromen te realiseren met Hogerhuis.

Welk hout te gebruiken?

Bij een boomhut van Hogerhuis ligt de focus op design, duurzaamheid en veiligheid. Daarom werken we voor onze boomhutten vooral met lariks hout, den en eik. Deze houtsoorten hebben elk hun eigen structuur en typische kleur. In vele van onze ontwerpen zal je ook recuperatie materiaal terugvinden. Dit is hout dat we een 2e leven geven en zo de gevel extra karakter meegeven. Zo gaat een boomhut perfect op in zijn omgeving. We helpen je graag bij de keuze van de juiste houtsoort voor jouw boomhut.

Hoe een boomhut te bevestigen aan de boom?

In ons Hogerhuis team beschikken we over een ervaren boomspecialist met ETW-certificaat (European Tree Certificate). Hij selecteert de geschikte boom op basis van 3 G’s: groot, gezond en een goede structuur. Vaak voldoen een eik of beuk aan deze vereisten. De duurzaamheid van zowel boom als boomhut zijn topprioriteit voor onze boomspecialist.

Een vraag over onze boomhutten of houtwerk?